Achilles heeft dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Thuis werd het na een ruststand van 1-0 een 1-2 zege voor GRC. Gelukkig haalden de achtervolgers ook niet de volle buit, zodat de schade enigszins meeviel.

In de aanvangsfase verraste GRC Achilles met vroeg storen en druk zetten. Binnen vijf minuten waren er twee kansen voor GRC en één voor Achilles. Na een kwartier spelen herpakte Achilles zich en er kwamen kansen voor Rachid Traoré en Stan Haanstra. Het Asser doelpunt vlak voor rust kwam vrijwel uit de lucht vallen. Een snelle aanval via Thomas Verra en Matthijs Hensens belandde bij Ids Hannema die van dichtbij scoorde. Diezelfde Hannema schoot direct daarna nog hard op de paal.

Na de rust begon Achilles beter dan in de eerste helft. GRC ging zich meer en meer toeleggen op de lange bal. Die spelwijze leverde wel de gelijkmaker op. Een individuele fout van Achilles werd door Erwin Alt afgestraft. Achilles kreeg daarna de betere kansen door met name Rachid Traoré,  die vanmiddag ongelukkig was in de afronding. Rond de 75ste mnuut kregen de gasten een fraaie kans die echter werd gemist.

Toch ging GRC met drie punten naar Groningen. In blessuretijd werd door Achilles achterin niet resoluut genoeg ingegrepen en dit werd opnieuw van dichtbij afgestraft.

Achilles speelt a.s. zondag uit tegen Hoogeveen (14.30 uur).

Achilles 1894 :

Arno de Jong, Chris van Houten (Joost Bosma), Youri Ploeger, Wouter van der Molen, Stijn Bosma, Rachid Traoré, Ids Hannema, Remon Schutte, Thomas Verra, Matthijs Hensens (Mart Oosting), Stan Haanstra

0
X