Achilles leed haar tweede nederlaag dit seizoen. In Assen was de rust-en eindstand 0-1 in het voordeel van WVV.

Achilles begon aardig aan de wedstrijd. WVV liet zich terugzakken en Achilles kreeg wat kansen via Matthijs Hensens en Stan Haanstra. Gaandeweg de eerste helft toonde WVV wat meer lef en kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van Arno de Jong. In de 33ste minuut de voorsprong voor de gasten. Een vrije trap eindigde via de handen van Arno de Jong tegen de lat, de rebound was voor Niels van Delden  (0-1).

Na de rust eerst nog twee kansen voor Stan Haanstra, maar daarna zakte het spelpeil van Achilles naar een bedenkelijk niveau. Op basis van wilskracht en inzet verdiende WVV over de gehele wedstrijd de zege. Met doellijn-technologie was er nog in de slotfase een WVV-treffer toegekend. Het ontging het arbitrale trio dat een schot van Melvin Ubels van achter de doellijn het veld weer in stuiterde. Verder dan een rakelings naaste kopbal van Rachid Traoré uit een corner in blessuretijd kwam Achilles niet.

A.s. zondag speelt Achilles thuis tegen GRC Groningen (14.00 uur).

Achilles 1894 :

Arno de Jong, Chris van Houten, Youri Ploeger, Remy Klaassens, Stijn Bosma, Rachid Traoré, Wouter van der Molen (Mart Oosting), Remon Schutte, Ids Hannema, Matthijs Hensens, Stan Haanstra

0
X