Achilles heeft zich hersteld van de eerste nederlaag dit seizoen vorige week tegen Bergum. Na een ruststand van 2-1 won Achilles met 3-1 van hekkensluiter LSC 190. Het werd een regelmatige zege. Achilles speelde het eerste half uur goed en we noteerden mooie kansen voor Wouter van der Molen, Matthijs Hensens (schot op de lat) en Ids Hannema.

In de 19de minuut kwam Achilles op voorsprong. Een dieptepass van Matthijs Hensens werd  afgerond door Stan Haanstra. Daarna verviel Achilles in een oude fout dit seizoen. Het tempo werd lager en er werd teveel balverlies geleden. Uit het niets kwamen de gasten op gelijke hoogte. Niet resoluut wegwerken na een corner werd afgestraft door Marco da Silva. Toch kwam Achilles vlak voor rust weer op voorsprong. Een versnelling op rechts door Matthijs Hensens met een strakke voorzet en Stan Haanstra tikte binnen (2-1). Na de rust werd het spelpeil lager. LSC kreeg in de 50ste minuut nog een kans (naast), maar het was opnieuw Stan Haanstra ( na opnieuw een voorzet van Matthijs Hensens) die de wedstrijd besliste.

Nog negen wedstrijden en met een mooi gat naar de achtervolgers en een periodetitel op zak. Mogen we nu zeggen dat we gaan voor promotie ? Ja dat mag (vrij naar Mart Smeets). A.s. zondag speelt Achilles opnieuw thuis. Dan is de tegenstander WVV, wat het de laatste weken prima doet (14.00 uur).

Achilles 1894
Renzo Hemmes , Youri Ploeger (Chris van Houten), Stef Beute, Remy Klaassens, Stijn Bosma, Rachid Traoré, Wouter van der Molen, Remon Schutte (Thomas Verra), Ids Hannema, Matthijs Hensens, Stan Haanstra.

0
X