Achilles is tegen haar eerste nederlaag dit seizoen aangelopen.

In Assen werd het na een 0-1 ruststand, een 0-2 zege voor Bergum. Naarmate de competitie vordert en je bent ongeslagen, komt de nederlaag altijd dichterbij. En vandaag was het zover. Achilles speelde wat gemakkelijker, maar de gasten verscholen zich niet. Kansen kreeg Achilles ook, maar de mooiste kansen werden niet verzilverd. En dat deden de gasten wel voor de rust in de 31ste minuut door Roan Joostema. Na de rust een opportunisch spelend Achilles. Dat echter even niet oplette in de 64ste minuut na een snel genomen vrije trap. Alex Bosma schoot de gasten van dichtbij naar 0-2. Achilles probeerde het nog wel, schoof verdediger Stef Beute naar de spits. Verder dan wat hachelijke situaties voor het Bergum-doel vanuit standaard situaties kwam Achilles echter niet.

A.s. zondag kan de ploeg zich revancheren. Dan komt LSC 1890 op bezoek (14.00 uur).

Achilles 1894
Arno de Jong, Youri Ploeger, Stef Beute, Remy Klaassens, Stijn Bosma, Rachid Traoré, Wouter van der Molen, Remon Schutte, Ids Hannema, Stan Haanstra, Thomas Verra (Chris van Houten)

0
X