Achilles heeft in Leeuwarden gewonnen van LAC Frisia 1883. Na een 1-2 ruststand werd het 2-3 voor de mannen van Theo ten Caat. Ook de tweede uitwedstrijd na de winterstop werd dus gewonnen. En ook deze speelronde deed men goede zaken. Nummer twee Nieuw Buinen speelde gelijk en nummer drie Hoogeveen verloor. De voorsprong op Nieuw Buinen is opgelopen naar negen punten. In Leeuwarden was Achilles veruit de bovenliggende partij.

Het duurde echter tot de 24ste minuut dat Achilles een voorsprong nam door Remon Schutte. Onachtzaamheid en concentratie-verlies leverde echter al na één minuut de gelijkmaker van Frisia op. Achilles herpakte zich en kwam kort voor rust op 1-2 door Ids Hannema. Ook na de rust was Achilles de betere ploeg. Paal en lat en het missen van meerdere kansen voorkwamen echter een grotere voorsprong.

Pas in de 69ste minuut scoorde Ids Hannema de bevrijdende derde treffer. Kort voor het einde scoorde Frisia nog tegen. Eindstand : 2-3. Het mag nu toch wel gezegd worden dat Achilles aan een indrukwekkende serie wedstrijden bezig is. Vijftien wedstrijden ongeslagen met een doelsaldo van 53-18. Achilles heeft nu vier thuiswedstrijden op rij. A.s. zondag tegen Bergum, daarna de inhaalwedstrijd tegen LSC 1890, daarna de vooruitgeschoven wedstrijd tegen WVV en daarna GRC Groningen.

Achilles 1894
Arno de Jong, Chris van Houten, Youri Ploeger, Remy Klaassens, Stijn Bosma, Rachid Traoré, Wouter van der Molen, Remon Schutte, Ids Hannema, Matthijs Hensens (Thomas Verra), Stan Haanstra

0
X