Achilles heeft de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen. In Barger Oosterveld werd het na een 0-1 ruststand, een 1-3 overwinning.

Achilles begon goed aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier een paar mooie kansen. Wel kroop de ploeg door het oog van de naald bij een situatie waar SVBO ook een strafschop had kunnen krijgen. In de 17de minuut was het raak. Een mooie pass van Ids Hannema werd bij de eerste paal binnen geschoten door Stan Haanstra. Ook daarna was Achilles de beter voetballende ploeg, maar het bleef bij rust 0-1.

Na de rust hetzelfde beeld. Achilles beter voetballend en kreeg kans na kans tegen een met een geweldige instelling spelende thuisploeg. En als je de vele kansen niet benut, dan scoort de tegenstander. Maartens Wielens schoot prachtig binnen (1-1). Een stuntje hing in de lucht, maar in de 90ste minuut toch weer de voorsprong voor Achilles. Een prima actie van Youri Ploeger, een overstapje van Matthijs Hensens en Stan Haanstra scoorde (1-2). In blessuretijd speelde SVBO alles of niks. Bij een corner van SVBO ging keeper Lennon Ebeltjes mee naar voren. De corner werd afgeslagen en in de snelle omschakeling scoorde Stijn Bosma in een verlaten doel (1-3).

A.s . zondag speelt Achilles uit tegen LAC Frisia (14.00 uur).

Achilles 1894 :

Arno de Jong, Youri Ploeger, Stef Beute, Remy Klaassens, Chris van Houten (Stijn Bosma), Rachid Traoré, Wouter van der Molen, Remon Schutte, Ids Hannema, Matthijs Hensens, Stan Haanstra

0
X