Achilles 1894 ontving maandagavond uit handen van gedeputeerde Tjisse Stelpstra de prijs van duurzaamste sportvereniging van Drenthe 2016. Jaarlijks reikt de provincie de duurzaamheidprijs uit aan een Drentse sportvereniging, die duurzaam bezig is. Achilles 1894 kreeg deze prijs voor het verlagen van de energielasten door het opwekken van duurzame energie, zoals het installeren van zonnepanelen.

prijs_duurzaamste_vereniging_Drenthe

Daarnaast werd maandagavond ook de aftrap gegeven voor het project ‘Drenthe Sport Duurzaam’, een samenwerkingsverband van SportDrenthe, het Drents Energieloket en de Natuur- en Milieufederatie Drenthe, met subsidie van de provincie Drenthe. De provincie droeg daarmee de verduurzaming van buitensportverenigingen over aan de Drentse gemeenten. Een aantal spelers van Achilles JO11-1 (E1) hebben daarvoor als startschot een vaan overhandigd aan alle deelnemende gemeentes van de provincie Drenthe.

prijsuitreiking_duurzaamste_vereniging_Drenthe_Achillies_1894

0
X