Achilles gaat ongeslagen de winterstop in. Op Erica werd na een ruststand van 0-0, een 0-2 zege behaald.

Ook minder spelen en toch winnen. Dat is ook een spreuk in het voetbalspreukenboek. Achilles mocht van Erica het spel maken en veel in balbezit komen. De thuisploeg hanteerde vooral de lange bal, hopende op een goed vallende bal. Achilles kreeg in de eerste helft een aantal kansen om de score te openen. Voorzetten van Stan Haanstra en Thomas Verra werden vooralsnog niet verzilverd. De mooiste kans in de eerste helft was voor Rachid Traoré. Op vier metervan het doel stuiterde de bal echter tussen zijn benen naast het doel. De thuisploeg kwam niet verder dan een paar corners.

Na de rust hetzelfde beeld. Het wachten was op het Asser doelpunt, maar de grootste kans was vlak na rust voor de thuisploeg, die alleen op keeper Arno de Jong kon gaan. Arno redde met een prima redding. Toen daarna Stan Haanstra in de  56ste minuut in de korte hoek raak schoot, leek de wedstrijd beslist. Met name Stan Haanstra had dit kunnen doen. Eerst had hij beter de bal breed op Matthijs Hensens kunnen leggen in plaats voor eigen succes te gaan, daarna miste hij voor een bijna leeg doel na een kopbal-voorzet van Tim Migchelsen. De thuisploeg zette nog een keer aan, waarbij hun keeper met zijn lange ballen vaak het begin was van een aanval. Achilles besliste in de 90ste minuut de wedstrijd. Na een snelle aanval legde Ids Hannema vrij voor de keeper de bal uitstekend breed op Riemer Wildenbeest, die hard raak schoot.

Een prima eerste helft van de competitie van Achilles : 10 zeges en 3 gelijke spelen leveren 33 punten op met een doelsaldo van 47-15.

In de winterstop neemt een deel van de selectie deel aan het Protos-zaalvoetbaltoernooi.

Na de winterstop is de eerste wedstrijd op 29 januari : thuis tegen LSC 1890 (14.00 uur).

Achilles 1894 :

Arno de Jong, Chris van Houten, Wouter van der Molen, Remy Klaassens, Stijn Bosma, Youri Ploeger, Rachid Traoré, Ids Hannema, Thomas Verra (Riemer Wildenbeest), Matthijs Hensens (Tim Migchelsen), Stan Haanstra

0
X