Achilles blijft koploper na de overwinning op nummer drie, FVC. Na een 3-0 ruststand, werd het uiteindelijk een 3-1 overwinning.

Voetbal blijft soms een raar spelletje, of niet G(r)apke…. Achilles speelde een prima eerste helft en een dramatische tweede helft. Achilles trad aan zonder de geblesseerden Renzo Hemmes, Remon Schutte en Matthijs Hensens en Stijn Bosma (studie). Achilles speelde een prima eerste helft met verzorgd, aanvallend voetbal. De gasten stelden teleur in de eerste helft. Hun eerste kans kwam in de 40ste minuut. Daarvoor had Achilles al een dik verdiende 3-0 voorsprong genomen. In de 22ste minuut knalde Stan Haanstra de 1-0 binnen. Stan Haanstra was de aangever van de tweede Asser goal, gemaakt door Ids Hannema. En Ids Hannema bekroonde zijn goede spel door een tweede doelpunt in de 33ste minuut na een voorzet van Chris van Houten. Achilles kreeg meer kansen, maar het bleef bij een ruststand van 3-0.

Na de pauze een onherkenbaar Achilles. Te slap, veel balverlies, concentratieverlies, gemakzucht en wat nog meer. Ruim na afloop kwam bij trainer Theo ten Caat, ondanks de zege, het stoom nog uit de oren. FVC kwam weer wat in de wedstrijd door in de 68ste minuut te scoren. En kreeg vlak daarna de kans om de aansluitingstreffer te maken. Dat gebeurde niet en het bleef bij een 3-1 zege voor Achilles.

A.s . donderdag (19.30 uur) speelt Achilles thuis voor de beker tegen MSC. Dan zal er echter een wedstrijd lang een goed nivo op de grasmat gelegd moeten worden, in plaats van één helft.

Achilles 1894 :

Arno de Jong, Youri Ploeger, Stef Beute, Remy Klaassens, Chris van Houten, Rachid Traoré (Tim Migchelsen), Wouter van der Molen, Thomas Verra (Riemer Wildenbeest), Ids Hannema, Jean Pierre N’Gouan (Mart Oosting), Stan Haanstra

0
X