Achilles beleefde een lastige middag in Groningen tegen GRC, met name in de eerste helft. Na een doelpuntloze eerste heft werd het een 1-3 overwinning. Mede door deze zege en puntverlies van Nieuw Buinen en Bergum werd het toch nog een prachtige herfstdag.

Het was een boeiende pot voetbal wat beide ploegen het publiek voorschotelden. Misschien niet hoogstaand, maar wel met veel inzet van beide kanten. Al vrij snel moest Renzo Hemmes geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Arno de Jong. Gaandeweg kregen beide ploegen kansen. maar wisten deze vooralsnog niet te benutten. Voor Achilles kregen Ids Hannema (vrij voor de keeper) en Matthijs Hensens (vrije trap op de lat) de mooiste kansen. In de eerste helft waren de beide keepers de uitblinkers. In de tweede helft begon Achilles aan te dringen en duwde GRC wat terug.

Stan Haanstra miste op een haar het doel, na een kopbal van Rachid Traoré. Achilles kwam een kwartier voor tijd toch op voorsprong. Doelpuntenmaker Matthijs Hensens schoot in de korte hoek raak. Achilles ging prima door en in vijf minuten besliste de ploeg de wedstrijd in haar voordeel door doelpunten van Stan Haanstra en Thomas Verra. In de slotfase scoorde GRC de tegentreffer.

Volgende week speelt Achilles thuis tegen de nr. 3 in de competitie, FVC (14.00 uur).

Achilles 1894
Renzo Hemmes (Arno de Jong), Youri Ploeger, Stef Beute, Remy Klaassens, Stijn Bosma (Jean Pierre N’Gouan),
Rachid Traoré, Wouter van der Molen (Thomas Verra), Remon Schutte, Ids Hannema, Matthijs Hensens, Stan Haanstra.

0
X