Achilles leed haar eerste puntverlies in een thuiswedstrijd dit seizoen. Na een 1-1 ruststand werd het tegen VV Emmen een 2-2 eindstand. Doordat de achtervolgers Bergum en Nieuw Buien ook niet wisten te winnen, blijft de voorsprong vijf punten na acht wedstrijden. Daardoor behaalde Achilles de eerste periodetitel in 1F. Het was (met name voor de neutrale toeschouwer) een amusant potje voetbal tussen beide ploegen.

Achilles begon sterk en Emmen gaf met een gezonde portie inzet goed tegenstand. In de 14de minuut kwam Achilles op voorsprong. Rachid Traoré legde goed terug op Ids Hannema die raak schoot. Daarna kwamen er nog kansen voor Matthijs Hensens en Wouter van der Molen. Emmen kwam echter vlot weer in de wedstrijd, toen Sem Nijkamp via een Achilles-verdediger raak schoot (1-1).

Voor de rust kreeg Achilles nog twee mooie kansen. Remon Schutte schoot net naast en Rachid Traoré schoot via de lat over. Vlak na rust kantelde de wedstrijd. Emmen kreeg in de 48ste minuut een strafschop wegens vermeend hands van Stef Beute (de balafdruk was echter duidelijk op de buik te zien). Bjorn Zwikker verzilverde de strafschop. Emmen hield de voorsprong niet lang vast.

Twee minuten later was de stand weer gelijk door een schitterende vrije trap van Matthijs Hensens in de kruising (2-2). Na een uur spelen ontving Youri Ploeger (hij viel met zijn hand op de bal) zijn tweede kaart en moest Achilles met tien man verder.  Emmen zette meer druk naar voren, maar kreeg geen echte kansen. De mooiste waren nog voor Achilles. Matthijs Hensens schoot via een omhaal net naast en Thomas Verra kopte in de 90ste minuut vanuit een hoekschop in de handen van keeper Falke. Volgende week speelt Achilles uit tegen GRC Groningen (14.00 uur).

Achilles 1894
Renzo Hemmes, Youri Ploeger, Stef Beute, Remy Klaassens, Chris van Houten (Stijn Bosma), Rachid Traoré, Ids Hannema, Remon Schutte (Jean Pierre N’Gouan), Wouter van der Molen, Matthijs Hensens, Stan Haanstra (Thomas Verra)

NB. Achilles ZA 1 heeft ook goede vooruitzichten op de periode. In hun klasse zijn echter maar twee perioden (2 x 12 wedstrijden).

0
X