Graag brengt het bestuur van Achilles 1894 onder uw aandacht dat Tieme van Veen binnenkort postuum wordt geëerd. Tieme was een bekende Assenaar, eigenaar van café de Witte Bal, organisator van diverse muziekevenementen en Achilliaan. Op jeugdige leeftijd is hij lid geworden van Achilles 1894. In de tweede helft van de jaren ’70 maakte hij als robuuste verdediger deel uit van het eerste elftal. Daarna heeft hij nog vele jaren in het befaamde 7e elftal gespeeld met onder meer bekende namen als Harry Muskee, Geert Loman, de gebroeders Leukfeldt en als leider de ook nu nog op vele fronten actieve Luc Rengers.
In het volgende persbericht vindt u alle informatie over ‘A tribute to Tieme’.

Persbericht                                                                                                                               auteur: Roeline Geerts

A Tribute to Tieme

5 november in De Nieuwe Kolk Assen met optredens van The Imperial Crowns (USA) en Roelof Meijeringh and Friends (NL)

Tieme van Veen wordt op 5 november postuum geëerd met een avond vol muziek: optredens van ‘Roelof Meijeringh & Friends’ en ‘The Imperial Crowns’, en de uitgave van de glossy TIEME! Deze avond zal plaatsvinden in de Rabo Zaal van Theater de Nieuwe Kolk in Assen en begint om 20:00 uur.

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat Tieme van Veen overleed maar hij heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Zo was hij mede-oprichter van het TakeRoot festival, stond aan de wieg van het Bluesweekend in Assen dat komend jaar alweer zijn 31e editie zal beleven en verzorgde hij de programmering in zijn eigen ‘Café de Witte Bal’. Reden voor Cees Boonzaaijer, Bert Naarding, Jan Postma, Noes Soulisa en Jack Wieringa om een initiatief te starten om de man te eren die zo ontzettend veel heeft betekend voor de muziek in Assen.

5 november staat in het teken van muziek. ‘Roelof Meijeringh & Friends’ bijt het spits af, deze Assense gitaarvirtuoos is al vanaf zijn tienerjaren gestimuleerd en ondersteund door Tieme en zijn kennis van muziek. Hij heeft voor deze avond een bijzondere gelegenheidsformatie samengesteld. De ‘Friends’ zijn allen mannen die een speciale band hadden met Tieme en, net als Roelof zelf, meerdere malen op het podium van de Witte Bal hebben gestaan. Roelof Meijeringh & Friends zal 5 november bestaan uit Bas Flesseman (gitaar, zang), Jasper Mortier  (bas), beide heren zijn bekend van ‘The Bluesfactory’en ‘Sugarcane’, Marc Thijs (gitaar, zang) bekend van ‘The Electric Kings’ en Henk Punter (drums) o.a. ‘The Bluesfactory’ en ‘T99’.

Vervolgens zullen ‘The Imperial Crowns’ het podium betreden, all the way from the USA staat deze band voor de zesde maal in Assen en alle keren dankzij Tieme van Veen. Hij was het die ze ontdekte en in 2003 naar Assen haalde en ook met hen had hij een speciale band. Mede dankzij de Bluesstichting Assen kan het publiek genieten van deze bijzondere mix van woeste blues, psychedelische soul en dampende funk.

De avond zal gepresenteerd worden door Jan Donkers, bekend van Radio VPRO en reeds jaren presentator van TakeRoot. De glossy TIEME! is samengesteld en geschreven door journaliste Inky de Jonge en het magazine zal kosteloos worden vormgegeven en gedrukt door Easymail DMP. Iedere bezoeker ontvangt een gratis exemplaar. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Theater de Nieuwe Kolk en kosten €15,- per persoon.

 

Jan Postma  Bluesstichting Assen

06.12020507

0
X