Op 15 oktober jl. was het zover, een 6 punten wedstrijd bij Asser Boys tegen JO15-1. Om twee verzamelden de spelers, leiders en trainers in de kleedkamer. Iedereen was gedreven en er gebrand op om deze wedstrijd te winnen. Asser Boys stond immers twee weken daarvoor nog aan kop in de competitie en heeft een behoorlijk doelsaldo.

Na de instructies en tactieken met elkaar doorgenomen te hebben gingen we het veld op. Daar deden de spelers de warming-up en trapten een balletje in het rond. Vlak voor half 3 werden de pasjes nog even gecontroleerd en ondertussen verzamelde het publiek zich langs de lijn.

Daar klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter en konden de spelers aan de bak. Ze hebben goed geluisterd in de kleedkamer en zaten kort op de tegenstander. Asser-Boys kwam hierdoor niet in hun eigen spel. Zo ontstonden de eerste kansen die nog gekeerd werden door de keeper. Maar na goed samenspel werd er door Alec gescoord, daar stond de 0-1 op het scorebord. Hierna mocht Asser-Boys even voetballen, maar de verdediging van Achilles blijkt ook hier een sta in de weg te zijn. Door het constant druk zetten op de tegenstander was het ook een zware wedstrijd. Maar daar hebben we wissel spelers voor, daar hebben we ruimhartig gebruik van gemaakt. Bijna iedereen heeft twee keer de bank warm gehouden. Nadat de tegenstander de verdediging voldoende getest had, nam Achilles het heft weer in handen en ging weer lekker voetballen. Vlak voor het einde van de eerste helft mochten we een vrije trap nemen, net buiten de 16. Deze trapte Alec heel mooi in de rechter kruising buiten bereik van de keeper. Met 0-2 op het scorebord gingen we de kleedkamer in.

Na de thee en de complimenten voor de spelers kan de tweede helft beginnen. Hier gingen we verder met waar we gebleven waren. En daar ontstonden de kansen weer. Daar had Mika de 3-0 op zijn schoen, maar een polletje gooide roet in het eten. Maar dat mocht de pret niet drukken. Thomas vond het allemaal wat te lang duren voordat het 3e doelpunt zou vallen , dus die begon zelf maar eens wat te doen met de bal. En dat was niet onverdienstelijk. Na wat mooie bewegingen en een schot, mocht de keeper van de tegenstander de bal uit het net vissen. In de laatste minuten van de wedstrijd ging de deur op slot en hielp iedereen mee met het tegenhouden van de laatste krachtsinspanningen van Asser-Boys. Maar echt gevaarlijk zijn ze niet meer geworden. Na het eindsignaal werden er handen geschud en de scheidsrechter bedankt. Terug in de kleedkamer was daar nog een kleine traktatie van Robert vanwege zijn verjaardag. De jongens en meiden hebben hem een mooi cadeau bezorgd met deze winst.

We hebben vijf competitie wedstrijden gespeeld en hebben 15 punten. Voor aanvang van de wedstrijd was de voorsprong op Asser-Boys drie punten, dat is nu zes punten. Deze toppers hebben samen met Fc-Assen 15 punten uit 5 wedstrijden. Het worden dus mooie spannende wedstrijden die er nog aan komen.

Supporters bedankt voor het aanmoedigen en tot de volgende keer.

0
X