Achilles heeft een zeer nuttige overwinning behaald in en tegen Wolvega. Na een 1-1 ruststand, werd het een 1-2 overwinning voor Achilles.

Matig spelen en toch winnen. Zo blijf je koploper en wordt het verschil met de nummer twee (Nieuw Buinen en Bergum) vijf punten. Achilles speelde één van haar mindere wedstrijden dit seizoen en speelde meer tegen zichzelf dan tegen Wolvega (voetbaltaal). Halverwege de eerste helft kwam Achilles op voorsprong door Stan Haanstra. Slordig en dom balverlies leverde Wolvega balbezit op en de voorzet leverde in de 38ste minuut de gelijkmaker op. Na de rust ging Achilles op zoek naar de voorsprong. Die kwam er in de 72ste minuut door Matthijs Hensens. Daarna was het de wedstrijd uitspelen en geen grote kansen weggeven. Dat lukte.

Volgende week speelt Achilles op zaterdag voor de beker uit tegen CSVC in Coevorden.

Achilles 1894
Renzo Hemmes, Chris van Houten, Stef Beute, Wouter van der Molen, Stijn Bosma, Youri Ploeger, Ids Hannema, Stan Haanstra, Remon Schutte (Jean Pierre N’Gouan), Matthijs Hensens, Thomas Verra (Remy Klaassens)

0
X