Achilles heeft de topper thuis tegen de nummer vier Hoogeveen gewonnen.

Na een 1-0 ruststand, stond na 90 minuten een 3-1 stand op het scorebord. Hoogeveen begon afwachtend en nogal verdedigend ( met soms een echte “Sechser-Kette” achterin) en gaf Achilles het initiatief. Dat leverde een aantal kansen op voor Stan Haanstra en Remon Schutte. Halverwege de eerste helft speelde Hoogeveen wat meer op de aanval en dat leverde twee grote kansen op voor Shakki Mohamed, maar lat en keeper Renzo Hemmes stonden Hoogeveens succes in de weg. Vijf minuten voor rust kwam Achilles op voorsprong door een strakke schuiver van Remon Schutte.

Na de rust eerst een redding van Hoogeveen-keeper Benjamins op een kans van Ids Hannema. Dezelfde keeper was echter kansloos tegen een prima schot van Stef Beute in de kruising. Achilles kreeg daarna meer kansen om de score te verhogen, maar het duurde tot de 76ste minuut dat Thomas Verra een voorzet van Youri Ploeger verzilverde (3-0). Hoogeveen kreeg nog wat kleine kansen en scoorde via Ruben Peltjes in de 83ste minuut tegen. Dat was ook de eindstand in deze bij vlagen aantrekkelijke, open en sportieve wedstrijd.

A.s. zondag speelt Achilles uit tegen Wolvega en zaterdag 22 oktober de bekerwedstrijd uit tegen CSVC in Coevorden.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is zondag 30 oktober. Tegenstander is dan VV Emmen (14.00 uur).

Achilles 1894 :

Renzo Hemmes, Youri Ploeger, Stef Beute, Remy Klaassens, Stijn Bosma, Rachid Traoré (Thomas Verra), Wouter van der Molen, Matthijs Hensens, Remon Schutte (Chris van Houten), Stan Haanstra (Jean Pierre N’Gouan)

 

0
X