Achilles blijft goed presteren in de aanvangsfase van de competitie.

In en tegen Bergum werd het een 1-5 overwinning (rust : 0-3). Op papier was het een echte topper in 1F. Nummer twee Bergum ontving de trotse koploper Achilles. Achilles heeft het normaliter traditiegetrouw moeilijk in Bergum. Echter halverwege was het dit keer al geen wedstrijd meer. De eerste helft was wat rommelig, wat mede kwam door de harde wind. Bergum hanteerde veelal de lange bal en dat was dus regelmatig onvoorspelbaar door de wind.

Achilles stelde echter voor de pauze orde op zaken en was effectief in het benutten van de kansen. Achilles kon door doelpunten van Matthijs Hensens, Wouter van der Molen en Stan Haanstra met een lekker gevoel aan de thee. Toen Achilles na de pauze uitliep naar 0-5 (doelpunten van Matthijs Hensens en Stan Haanstra), was de wedstrijd helemaal gespeeld. Tien minuten voor tijd bepaalde Bergum de eindstand op 1-5.

Volgend week speelt Achilles opnieuw uit. Dan is WVV in Winschoten de gastheer (14.00 uur).

Achilles 1894 :

Renzo Hemmes, Youri Ploeger, Mart Oosting (Stef Beute), Remy Klaassens, Stijn Bosma, Rachid Traoré (Chris van Houten), Wouter van der Molen, Ids Hannema, Remon Schutte, Matthijs Hensens, Stan Haanstra (Thomas Verra)

0
X