Achilles heeft een goed vervolg kunnen geven aan de overwinning vorige week op SVBO. Thuis werd met 6-1 gewonnen van LAC Frisia, na een 3-0 ruststand.

Net als vorige week gaf een Achilles een onderhoudend eerste half uur. Nadat Stan Haanstra en Wouter van der Molen de eerste kansen niet konden verzilveren, was het in de  15de minuut raak. Een pass van Stan Haanstra werd afgerond door Ids Hannema. Vijf minuten later kwam Achilles op 2-0 door topscorer Remon Schutte. Binnen het half uur opnieuw een doelpunt voor Achilles. Matthijs Hensens schoot binnen, nadat Stan Haanstra de bal prima breed speelde. Daarna zakte het spelbeeld van Achilles.

Ook na de rust in eerste instantie een gezapig en nonchalant Achilles, dat deze middag weinig te duchten had van de Friese tegenstander. Na het inbrengen van Thomas Verra kwam er weer meer leven en elan in de aanvallen van Achilles. Dat resulteerde in drie doelpunten. Jean Pierre N’Gouan (schot van buiten de zestien in de lange hoek), Thomas Verra zelf en Stan Haanstra (pass Thomas Verra) tilden de stand naar 6-0. In blessuretijd scoorde Frisia de eretreffer.

Achilles speelt nu eerst twee uitwedstrijden (Bergum en WVV) en speelt 9 oktober weer thuis (Hoogeveen).

Achilles 1894 :

Renzo Hemmes, Youri Ploeger, Mart Oosting (Stef Beute), Remy Klaassens, Stijn Bosma, Rachid Traoré (Thomas Verra), Matthijs Hensens (Jean Pierre N’Gouan), Stan Haanstra

https://sportimages.smugmug.com/Achilles-1894/Achilles-1894-LAC-Frisia-2016/n-cjHxTx/

0
X