Achilles heeft een duidelijke overwinning behaald op SVBO.

Na een 3-0 ruststand, werd het een 5-0 zege. Binnen een kwartier had het publiek al een aantal mooie dingen gezien. Twee kleine kansen voor Achilles (Rachid Traoré en Stan Haanstra) en een kleine kans voor de gasten (Brands). In de 10de minuut nam Achilles de voorsprong. Een steekpass van Wouter van der Molen werd beheerst afgerond door Matthijs Hensens. Achilles hield het betere van het spel en na een snel genomen vrije trap van Wouter van der Molen schoot Stan Haanstra in de 13de minuut binnen (2-0). Twee minuten later schoot Stan Haanstra na een mooie combinatie met Matthijs Hensens tegen de lat. Daarna werd het spel wat slordiger, maar in de 38ste minuut scoorde Stan Haanstra, opnieuw na een combinatie met Matthijs Hensens. Rust : 3-0.

Na de rust begon SVBO wat beter aan de wedstrijd, maar toen in de 52ste minuut Matthijs Hensens een strafschop benutte, was de wedstrijd gespeeld. SVBO geloofde er niet meer in, zeker niet nadat Remon Schutte de eindstand op 5-0 bepaalde.

Een dik verdiende overwinning met soms fraai spel.

Achilles speelt a.s. zondag opnieuw thuis, dan is Frisia de tegenstander (14.00 uur).

Achilles 1894 :

Renzo Hemmes, Youri Ploeger, Mart Oosting (Jean Pierre N’Gouan), Remy Klaassens, Stijn Bosma, Rachid Traoré (Thomas Verra), Ids Hannema, Wouter van der Molen, Matthijs Hensens, Remon Schutte, Stan Haanstra (Riemer Wildenbeest)

0
X