Achilles heeft de eerste competitiewedstrijd in Sneek gelijk gespeeld (3-3).

LSC 1890 en Achilles 1894 schudden het publiek direct wakker. Na drie minuten werd een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd wegens buitenspel en na 7 minuten stond er een 0-2 stand op het scorebord. Remon Schutte was beide keren de doelpuntenmaker. Vlak voor rust scoorde LSC de aansluitingstreffer.

Na de rust kregen de Assenaren opnieuw kansen, maar het was LSC, dat halverwege de tweede helft de gelijkmaker scoorde. Echt lang konden de Snekers niet genieten van dit doelpunt. Eén minuut later scoorde Ids Hannema, na een prima actie van Stan Haanstra, voor Achilles (2-3). Een overwinning hing in de lucht voor Achilles, maar in de slotminuut scoorde LSC na een echte scrimmage opnieuw de gelijkmaker.

Over de gehele wedstrijd gezien morste Achilles twee punten en de teleurstelling hierover overheerste na afloop.

Achilles 1894 : Arno de Jong, Chris van Houten (Ids Hannema), Mart Oosting, Wouter van der Molen, Remy Klaassens, Rachid Traoré, Youri Ploeger, Remon Schutte, Stan Haanstra, Matthijs Henssens, Thomas Verra

Volgende week zondag speelt Achilles thuis tegen SVBO (14.00 uur).
A.s. dinsdag speelt Achilles thuis een oefenwedstrijd tegen FC Twente O19 (19.30 uur).

0
X