Na een verdienstelijke voorbereiding waarin gewonnen werd van Oranje Nassau 2 en in de beker van Eext 1 en Leo Loon 1 stond op zaterdag 3 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. Er werd alleen verloren van top derdeklasser Vako 1 waardoor de roodhemden met een goed gevoel aan de competitie begonnen. Dit bleek ook zo te zijn want Wildervank 1 kon met een 9-2 nederlaag huiswaarts keren. De doelpunten kwamen van Koopman 4x, Boersma, Oostra, Frans, Abbingh en Folkersma.

Aan het begin van de wedstrijd leek het alsof Wildervank nog te veel in het hoofd had op welke positie Jordi Hakkeling speelde die in de zomer nog gelinkt werd aan FC Groningen , wat te lezen viel op de wedstrijdposter die verspreid was over sportpark Marsdijk. Binnen 8 minuten keek Achilles tegen een 2-0 voorsprong aan. Achilles begon redelijk aan de wedstrijd wat resulteerde in een corner, die goed binnen gekopt werd door Boersma. Even later was het de van Bedum overgekomen spits Koopman, die makkelijk binnen kon tikken 2-0. Achilles speelde te makkelijk, het tempo lag te laag en  er waren veel slordigheidsfoutjes. Hierdoor kon Wildervank terugkomen tot 2-1. Achilles liet zich niet van de wijs brengen en kwam via een mooie boogbal van Oostra en een kopbal van Frans op een 4-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

Dat Achilles een maatje te groot was voor de gasten kwam in de 2e helft helemaal tot uiting. Eerst was het Abbingh die de 5-1 binnen kon tikken en stond Koopman op de goede plek om een rebound tot doelpunt te promoveren. Tussendoor kwam Wildervank nog wel terug tot 5-2. Invaller Folkersma zorgde vervolgens met een mooi schot voor de 7-2, waarna het Koopman was die met zijn 3e en 4e doelpunt van de middag voor een 9-2 overwinning zorgde. Achilles is overtuigend aan de competitie begonnen en het is zaak om dit voort te zetten. De kans is groot dat Achilles zich gaat mengen in de titelstrijd, waar veel ploegen aan hopen mee te doen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VVAK uit Kerkenveld op het programma. Het is zaak voor de roodhemden om met meer concentratie te spelen en hiermee alles uit een wedstrijd te halen.

Al met al mag Achilles tevreden zijn met een 9-2 overwinning in de eerste competitiewedstrijd. Na de wedstrijd werd de overwinning gevierd met een teamuitje. Eerst werd er gegeten bij de Witterbrug en vervolgens werd er gebowld. Hier zette Folkersma zijn goede invalbeurt voort en haalde de hoogste score. Één persoon baalde hier zichtbaar van, namen zal ik niet noemen maar het schijnt iets met rood en Rinus te zijn. Een zeer geslaagde dag, maar het vizier moet weer op volgende week waar de mannen van Van der Kam en Schutter weer goed voor de dag willen komen.

Opstelling: Tienkamp, Hakkeling (Vogelzang), Abbingh, Frans, van der Velde, Horneman, Schoenmakers (Folkersma), Boersma, Oostra, Koopman en Ricardo (Kolhoop)

0
X