Na de 1-3 overwinning op Eext 1 afgelopen zaterdag, stond dinsdagavond de Asser derby op het programma. Op papier een betere tegenstander, maar Achilles heeft de afgelopen twee wedstrijden laten zien over voldoende kwaliteiten te beschikken om het ook een derdeklasser lastig te kunnen maken. De roodhemden trokken uiteindelijk zelfs aan het langste eind en won de stadsderby met overtuigende cijfers: 5-2.

In de eerste helft liep Achilles toch wat achter de feiten aan, het positiespel van Leo was beduidend beter waardoor ze er bij vlagen gevaarlijk uit konden komen. Wel was Leo wat onzorgvuldig in de eind-pass en stonden de aanvallers geregeld buitenspel. Toch was het in de 5e minuut  tegen de verhouding in raak voor Achilles, Koopman verschalkte de keeper met een lepe boogbal: 1-0. Vlak voor rust trok Leo de stand gelijk door er met een counter gevaarlijk uit te komen: 1-1. De eerste helft was Leo de bovenliggende partij, de betere kansen waren voor Achilles via de counter.

Na de thee groeiden de roodhemden in de wedstrijd en leek meer grip te krijgen op de derby. Via de lange bal van achteruit kwam Achilles er bij vlagen zeer dreigend uit. Darwyn werd met een prima pass van Abbing weggestuurd de diepte in. Na het omspelen van twee tegenstanders werd Darwyn gevloerd en de bal belandde op de stip. Abbing voelde zich verantwoordelijk voor deze taak en schoot het leer langs de doelman 2-1. Vlak daarna was het Schoenmakers  die een lesje straatvoetbal gaf  aan de defensie van Leo, uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Oostra die de bal prima raakte en de 3-1 bijtekende.
Deze treffer betekende een mentale dreun voor Leo, ze kwamen de klap niet te boven en het vertrouwen ebde weg. Ondanks dat Leo bleef voetballen, was het Schoenmakers van Achilles die vrijwel vanuit stilstand de bal fantastisch in de rechter bovenhoek krulde 1-4. Het werd nog mooier voor de roodhemden, Horneman kopte een bal knap binnen na een fraaie voorzet vanaf rechts 5-1. Het slotakkoord was voor Leo 5-2, ook hier werd gescoord met het hoofd.

Uiteindelijk een prima overwinning  voor de mannen van Van der Kam en Schutter, waarin Achilles heeft laten zien over een kwalitatief goede selectie te beschikken om aan te treden in de 5e klasse E. Aanstaande zaterdag speelt Achilles haar laatste wedstrijd in de poule, wederom thuis op sportpark Marsdijk.  Het wordt de kraker tegen Vako.  Achilles moet winnen om als groepshoofd te eindigen in de poule. Dit zal een hele lastige klus worden aangezien de mannen van Vako favoriet zijn.

Langs deze weg wil Achilles daarom ook zoveel mogelijk mensen uitnodigen om ons te supporten!

Foto door Gino Wiemann

0
X