Na de eerste oefenwedstrijd, die met 3-2 werd gewonnen van Oranje Nassau 2, stond afgelopen zaterdag de eerste officiële wedstrijd op het programma. Tegenstander was de eveneens 5de klasser Eext. Dit elftal eindigde de afgelopen jaren steeds op de 2de plaats in de competitie, maar wist de nacompetitie nog niet te overleven. Het elftal miste wel enkele spelers, maar ditzelfde kon ook gezegd worden van de roodhemden.

In de eerste helft had Achilles, met uitzondering van minuut 20 tot minuut 35, het overwicht. De spelers voetbalden wat makkelijker en als de combinaties liepen, kwam het er ook gevaarlijk uit. De eerste officiële goal kwam op naam van Eddy Koopman, die een voorzet beheerst binnentikte. Nadat een vrije bal werd binnengeschoten door Eext, was het Michael Boersma die uit de draai de 1-2 maakte vlak voor rust. De Assenaren waren zowel met de lange bal van achteruit als met enkele korte combinaties gevaarlijk, maar af en toe was het spel ook te druk en chaotisch. Niet verwonderlijk voor een nieuw team natuurlijk, ondanks dat een gedeelte van het team al een paar jaar samenspeelt.

In de 2de helft was Achilles continu de bovenliggende partij. Eext kon er sporadisch uitkomen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Kansen waren er nog in overvloed voor de Achillianen, maar alleen Eddy Koopman kon zijn 2de treffer bijschrijven. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning. Voor de beker resteren nu nog 2 wedstrijden tegen 2 3de klassers. Leuke derby’s tegen VAKO en LEO Loon, maar geen wedstrijden die een graadmeter voor Zaterdag 1 zullen zijn. Natuurlijk zal de ploeg zijn best doen, maar over het algemeen genomen zullen we ploegen van deze kwaliteit, met name VAKO, niet in de competitie tegenkomen.

Tot nu toe laat Achilles 1894 zaterdag 1 bij vlagen leuk voetbal zien, maar het is wel duidelijk dat de enthousiaste trainers David van der Kam en Gerard Schutter nog aan de slag kunnen met het team. Het spel is soms nog te onrustig en ook de vastigheden moeten er nog ingeslepen worden. Ook conditioneel is het team nog niet top, maar hier zal met de wedstrijden tegen LEO en VAKO aan gewerkt worden, aangezien er dan uit een ander vaatje getapt zal moeten worden.

Aanstaande dinsdag wordt de bekercompetitie hervat met een thuiswedstrijd tegen LEO Loon, aanvang 18.45 uur!

0
X