Achilles is de bekerwedstrijden begonnen met een duidelijke zege op Peize. Na een 3-0 ruststand werd het een 7-0 overwinning voor Achilles op de zondag-tweedeklasser. Peize slaagde er niet in een wedstrijd van te maken. De gehele wedstrijd was Achilles de betere ploeg op wat speldenprikken na van de gasten. Toch duurde het tot de 26ste minuut dat Achilles een voorsprong nam. Stef Beute knalde een vrije trap in de kruising. Stijn Bosma kreeg nog een mooie kans, maar de keeper redde. Kansloos was de keeper vlak daarna in de 37ste minuut op een inzet van Matthijs Hensens (2-0).

Pas in de 39ste minuut noteerden we de eerste kans van Peize. Keeper Renzo Hemmes redde. Het was Stef Beute die met een kopbal na een pass van Matthijs Hensens de ruststand op 3-0 bepaalde. Na de rust scoorde Achilles al snel. Een voorzet van Thomas Verra werd ingekopt door Youri Ploeger (4-0). De wedstrijd was gespeeld en Achilles kreeg meerdere kansen. Drie daarvan werden benut door Jean Pierre N’Gouan, Wouter van der Molen en Remon Schutte.

Eindstand : 7-0.

A.s dinsdag volgt de tweede bekerwedstrijd. Dan staat de derby uit tegen LTC op het programma (18.45 uur).

Achilles 1894:
Renzo Hemmes (Arno de Jong), Chris van Houten, Mart Oosting, Stef Beute, Remy Klaassens, Youri Ploeger, Wouter van der Molen, Remon Schutte,  Matthijs Hensens, Stijn Bosma (Jean Pierre N’Gouan), Thomas Verra (Haris Dzelilovic)

Achilles ZA 1 boekte een historische overwinning.
De eerste officiële wedstrijd van Achilles ZA 1 werd in de beker in Eext gewonnen met 1-3. Doelpunten van Michael Boersma en Eddy Koopman (2x).

0
X