Achilles verloor de oefenwedstrijd tegen ACV terecht met 0-3.

De wedstrijd stond tevens in het teken van de situatie van Achilles-speler Rachid Traoré, die nog steeds niet weet of hij Nederland kan blijven. ACV was met name in de eerste helft  veruit de bovenliggende partij. Al na twee minuten soleerde Arjen Hagenauw door de Achilles-verdediging en rondde bekwaam af. In de 28ste minuut kwam ACV op 0-2 door een prachtig schot in de kruising van Haaye Feenstra. Achilles kreeg haar eerste echte grote kans in de 30ste minuut. Rachid Traoré schoot echter over. Vlak voor rust benutte Arjen Hagenauw een strafschop en bepaalde de ruststand op 0-3.

Na de rust een meer gelijkwaardige wedstrijd, al zakte het nivo nogal.  Het had misschien nog een wedstrijd kunnen worden als Stan Haanstra in de 46ste minuut raak had geschoten, nu belandde zijn inzet tegen de paal.

Eindstand : 0-3.

Achilles speelt a.s. dinsdag haar laatste oefenwedstrijd thuis tegen Olde Veste (20.00 uur). Daarna beginnen de bekerwedstrijden. De eerste wedstrijd is a.s zondag thuis tegen Peize (14.00 uur).

Achilles 1894  :

Renzo Hemmes, Jari Wieldraaijer, Stef Beute, Wouter van der Molen, Chris van Houten, Rachid Traoré, Youri Ploeger, Haris Dzelilovic, Matthijs Henssens, Remon Schutte, Stan Haanstra.

Na de pauze kregen speeltijd : Ids Hannema, Stijn Bosma, Thomas Verra, Mart Oosting, Jean Pierre N’Gouan, Riemer Wildenbeest en Tim Migchelsen.

0
X