Persbericht, 10 aug. 16

Achilles 1894 grijpt de oefenwedstrijd tegen ACV aan om Rachid Traoré verder te kunnen helpen.

De dreigende uitzetting, de onzekerheid en de last die hiermee gepaard gaan is voor Rachid Traoré bijna ondraaglijk.

Vanaf 4 januari zit Rachid in het vertrekcentrum in Ter Apel te wachten op wat komen gaat.

In tussentijd is zijn hoger beroep in het voorjaar afgewezen en wordt de kloof tussen hoop en vrees alleen maar groter. Terugkeer naar Burkina Faso is inhumaan. Rachid is als wees naar Nederland gekomen en heeft geen familie en toekomst in zijn land van herkomst.

Het raakt het bestuur, medespelers en leden van Achilles 1894 diep in het hart hoe er met Rachid wordt omgegaan en daarom willen zij de oefenwedstrijd tegen ACV aangrijpen om Rachid Traoré verder te helpen waar nodig en waar het kan.

Rachid leeft van een karig budget van € 45,= in de week. Te weinig om van te reizen, te eten, kleding te kopen en te studeren, want ook dit wil Rachid graag weer oppakken maar waar hij geen toestemming voor krijgt.

Om het voor Rachid wat dragelijker te maken vraagt het bestuur aan de bezoekers van de vriendschappelijk wedstrijd Achilles 1894 – ACV een vrijwillige bijdrage voor Rachid waardoor hij kan blijven voetballen en zich verder kan blijven ontwikkelen.

Er is bewust gekozen om geen entree te heffen door iedereen vrij te laten in de keuze om Rachid te willen helpen.

Daarnaast is de voetbalvereniging in gesprek met diverse politici en met een advocaat om te bekijken wat de kansen zijn om een nieuwe rechtszaak op te starten. Dit zal zeer lastig worden maar de voetbalclub blijft het proberen. Ook hier zullen kosten mee gemoeid zijn.

De wedstrijd Achilles 1894 – ACV wordt gespeeld op zaterdag 13 augustus, aanvang 14.30 uur sportpark Marsdijk.

 

Achilles 1894

Ronald Keen
Voorzitter

Tel. 06 53765565

0
X