De eerste editie van het Achilles 1894 Voetbalfestijn mag een succes genoemd worden. Er kwamen zondag 5 juni 700 kinderen en ouders naar Sportpark Marsdijk. De dag begon om 11.00 uur met een vriendjes toernooi voor D/E/F jeugd onder supervisie van jeugdtrainer Harold Wekema en een aantal spelers uit het eerste elftal van Achilles 1894. Een kleine honderd kinderen uit Assen in de leeftijd van 6-13 jaar deden mee.

De dag was sfeervol en verliep zonder problemen. Vanwege het warme weer bood Achilles 1894 de kinderen de gehele dag gratis ranja aan. Na het toernooi konden de kinderen zich uitleven op springkussens en meedoen aan diverse spelletjes en voetbalcircuits. Hoogtepunt van de dag was de huldiging van 16 jeugdelftallen, die in het seizoen 2015-2016 kampioen zijn geworden.

Vanmiddag is bekend geworden dat het voetbalfestijn, georganiseerd door vrijwilligers en leden van het jeugdbestuur van Achilles 1894, in het volgende voetbalseizoen herhaald wordt. Ook dan probeert de club haar sponsoren, zoals GAMMA Assen, banketbakker Gosselaar, echte bakker Pots, het Vleesgilde, Tuinland Assen, HB Administratie en Rabobank, er weer bij te betrekken. Zij zorgden ervoor dat veel kinderen met een mooie prijs blij naar huis gingen.

0
X