De 15e editie van de Achilles 1894 voetbalclinic (4 en 5 mei) is wederom een groot succes geworden. Ruim voor 13:00 uur (de inloop was vanaf 13:00 uur) stonden de eerste deelnemers al te wachten om naar binnen te mogen. Na aanmelding konden ze naar de kleedkamer waar hun kleding en een mooie bal al klaar lag. Net als de afgelopen jaren had de organisatie weer gezorgd voor complete voetbaltenues. Om 13:30 uur werden alle deelnemers per team het hoofdveld van Achilles 1894 opgeroepen en werden ze aan het massaal toegestroomde publiek voorgesteld door stadionspeaker Henk Regtop.

Na het openingswoord van de jeugdvoorzitter van Achilles 1894 Willem van der Heide werd er nog een groepsfoto gemaakt en daarna konden de trainingen beginnen. Onder leiding van diverse trainers werden verschillende trainingsvormen doorlopen. Om 17:00 uur stonden de door diverse ouders gebakken pannenkoeken klaar voor de E-tjes en F-jes. Na het eten gingen ze snel weer naar buiten voor een toernooi. De C’s en D’s gingen om 17:45 uur pannenkoeken eten. Daarna vertrokken ze naar de Bonte Wever.

Na het toernooi van de E-tjes en F-jes stond er voor hun nog een bingo onder leiding van Henk Regtop op het programma. Er werd gestreden om diverse leuke prijzen. Soms was de teleurstelling groot als de kaart nog net niet vol was en er met een nieuwe ronde begonnen werd. Rond 21.15 uur gingen de E-tjes en F-jes moe maar voldaan naar huis. Voor de D’s en de C’s ging het nog even door. Teruggekomen uit het zwembad, volgde er nog een voetbalquiz. Deze werd gewonnen door team Robben. Om 22:45 uur was de quiz afgelopen en konden ook de C’s en de D’s naar huis.

Omdat het 4 mei was, is er zowel in het zwembad als tijdens de bingo aandacht geschonken aan de dodenherdenking. Iedereen is hier zeer respectvol mee omgegaan. Zowel in het zwembad als bij de bingo is het 2 minuten volledig stil geweest. Complimenten hiervoor aan de kinderen.

De volgende ochtend verzamelde iedereen zich weer om 8:00 uur bij Achilles 1894. Na het toezingen van de jarige Raymon Tiegelaar en het voorlezen van het rijschema, vertrok een kolonne van zo’n 40 auto’s naar Joytime in Grolloo. In Grolloo werd de hele ochtend geklommen en geklauterd. Voor elke leeftijdscategorie was er een uitdagend programma in elkaar gezet. Rond 11.45 uur vertrok de hele stoet weer richting Achilles 1894, waar een overheerlijke lunch klaar stond. Er werd weer goed gegeten door iedereen. Na de lunch kon iedereen weer naar buiten. Alle groepen gingen aan de gang met een voetbalvariant van ‘minute to win it’ en diverse toernooivormen. Na afloop van dit onderdeel van de clinic konden we overgaan naar de ‘grande finale’: het voetballen tegen de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. Een onderdeel waar door veel kinderen erg naar uitgekeken werd. Toch zag je dat ook de vermoeidheid inmiddels wel toesloeg.

Mede natuurlijk door het fantastische weer. Gelukkig wisten de kinderen in de meeste gevallen de familieleden wel te verslaan! Toen ook hiervan de laatste wedstrijden afgelopen waren ging iedereen naar de tribune. Daar werden alle teams en teamleiders nog 1 keer op het veld geroepen. Omdat er bij een clinic geen verliezers zijn maar alleen maar winnaars, ontvingen alle deelnemers een prachtige medaille en een goody bag, beschikbaar gesteld door AA drink en AH Hillenga. De foto’s die ook dit jaar weer door Ria Westerbeek waren gemaakt, waren ’s ochtends al naar alle deelnemers gemaild. José Pieters en Pascal Bast, teamleiders van team Sneijder, ontvingen de prijs voor de meeste originele teamleidersfoto. Tot slot werd er nog een hele grote beker uitgereikt aan de deelnemer die zich tijdens de clinic van zijn beste kant heeft laten zien en zich zeer goed en gedisciplineerd heeft gedragen. De ‘that’s my boy’-trofee was dit jaar voor een meisje: Jamie Teunissen. Jamie mag deze beker een jaar bij zich houden en volgend jaar kan iedereen weer proberen deze beker te verdienen.

Hierbij wil ik graag iedereen bedanken die deze voetbalclinic mogelijk heeft gemaakt. Wij als organisatie hebben dit jaar veel hulp gekregen. Daarom: kantinehulpen, teambegeleiders, pannenkoekenbakkers, vervoerders, ouders, kinderen: ONTZETTEND BEDANKT!! Een speciale dank voor Ria Westerbeek voor het maken van de foto’s en Henk Regtop voor de presentatie van de parade, de afsluiting en natuurlijk de bingo. Daarnaast wil ik graag nog de sponsoren bedanken die ons financieel of met producten gesteund hebben: AH Hillenga, EM Sporting, Bakkerij Fledderus Hooghalen, Joytime Grolloo en AA Drink: ONTZETTEND BEDANKT!!

PS: Als het goed is hebben alle deelnemers de foto’s ontvangen. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je een mail sturen naar janet74@home.nl.

0
X