Langzaamaan begint het voetbalseizoen weer: de eerste bekerwedstrijden en oefenwedstrijden zijn inmiddels achter de rug. Tijdens deze weekenden bleek maar weer eens hoe belangrijk het is dat iedereen zich goed voorbereid op het nieuwe seizoen. Daarom hieronder nog even een aantal belangrijke aandachtspunten:

-Leiders en trainers in de categorieën vanaf de JO13 en ouder, dienen goed op de hoogte te zijn van het gebruik van het Digitaal Wedstrijdformulier! Via deze link is alle informatie te vinden:

http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld–en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal/ondersteuning

-Leiders van JO7, JO8 en JO9 dienen goed op de hoogte te zijn van het nieuwe pupillenvoetbal. Via deze link, kunnen jullie de spelregels en veldindeling nog eens doornemen:

http://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/over-trainers-assist/het-nieuwe-pupillenvoetbal

-Helaas hebben we dit jaar in alle categorieën te kampen met een groot tekort aan scheidsrechters! Houd er dus rekening mee, dat het kan voorkomen dat er voor de wedstrijd van je team, géén scheidsrechter beschikbaar zal zijn! We raden de leiders aan een soort schaduwrooster te maken, waarin ouders als zgn. achterwacht per weekend staan vermeld om de wedstrijd van hun kind te fluiten. Dit voorkomt veel stress op het laatste moment. Met nadruk willen we stellen, dat leiders rondom en tijdens de wedstrijd duidelijk andere taken hebben, en dus niet hoeven te fluiten. Wanneer er een schaduwrooster is, weten ouders waar ze aan toe zijn, en kan er eventueel onderling worden geruild. Dat scheelt extra drukte voor de leiders.

-In de categorieën vanaf JO13 en ouder, moeten de teams zelf voor een grensrechter zorgen. Ook hier raden we de leiders aan, om een rooster te maken, waarin per wedstrijd de ouder staat die aan de beurt is om te vlaggen. Ook hier geldt dan weer: de leider heeft andere taken bij de wedstrijd en bij niet kunnen, dient er onderling te worden geruild.

Samen als team moeten jullie er zo voor kunnen zorgen, dat de wedstrijden van jullie kinderen doorgang kunnen vinden! We hebben hierbij ècht de hulp van jullie als ouders nodig, als club kunnen we niet zonder jullie ondersteuning!! Met jullie hulp kunnen we van de zaterdag bij Achilles 1894, een mooie en sportieve wedstrijddag maken!

Tot slot nog een oproep aan een ieder die het leuk lijkt om iets voor de club te doen: we zijn nog dringend op zoek naar vrijwilligers voor de zaterdagen die dan een dagdeel willen optreden als gastheer/gastvrouw. Aanmelden hiervoor kan bij Ard van ’t Hoog: ard.achilles@gmail.com.

Uit bovenstaande is ook wel gebleken dat ons scheidsrechters bestand dramatisch is teruggelopen. Wie lijkt het leuk om eens te fluiten? Meld je dan aan bij Wim Nigro via wnigro@ziggo.nl

 

Jeugdcommissie en Technische Commissie Jeugd.